Over Hans

Wat ben je:

Ik ben fysiotherapeut en zoals anderen van mij zeggen een duizendpoot (dit terwijl ik eigenlijk een ledemaat mis). Ben zeer betrokken bij zorg van mensen en onrecht dat vaak anderen wordt aangedaan. Van jongs af aan is mij aangeraden de politiek in te gaan, maar dit is er nooit van gekomen *. Ben bruggenbouwer en kan mensen keihard confronteren. Probeer maatschappij – kritische situaties op een ludieke manier te brengen. Een spiegel voor te houden, waar ik dan zelf ook in kijk.

Na jaren van worsteling  ben ik erachter – Ik ben wat ik ben

Na jaren van worsteling ben ik erachter (hahaha). Het lijkt wel op een coming out. Afgelopen weken (24-08-2011) weer eens zitten verwonderen hoe anderen in het leven zitten, voor anderen functioneren en er een potje ervan zitten te maken. Dat is niet zo maar zo voelt dat wel. Ik heb er geen vat op en dat irriteert mij, maar niet voor lang. Zit ik dat op de site fysioforum van een collega in te tikken en zie dat mijn bio nog ingevuld moeten worden

Spontaan begon ik een riedeltje te tikken. …….Ben een enthousiaste therapeut, gezin met 4 jongens samen met Marjan. Lag met 6 weken na geboorte in het ziekenhuis met cyste in onderbeen. Is op 18e geamputeerd. Weet veel van zorg, vooral hoe het niet moet. Ben kritisch op eigen handelen en kan zeer confronterend zijn voor anderen. Neem het vaak op voor zwakkeren in de samenleving en prik heel snel politieke ballonnetjes door. Hou niet van doekjes om iets winden, maar ben een ster in zwachtelen en tapen. Hou niet van pappen en nathouden maar kan (naar mening van omgeving) koken als een topkok. Ben zeer creatief in het bedenken van acties en verbaas opponenten. Hou van verenigen en samenwerken in een team, maar kan uitstekend als solist werken in mijn praktijk. Kan mensen met een handicap coachen tot een zeer hoog niveau van onbeperkt leven en probeer mensen met klachten middels zelfmanagement hun problemen de baas te blijven. Ben vooral een levensgenieter. Ben trouwambtenaar en spreek naar topmensen zonder schroom zonder een blad voor de mond te nemen. Speel muziek (accordeon en andere instrumenten) en ben wie ik ben……. (toevoeging maart 2014 raadslid gemeente Gorinchem)

Ik lees het een keer over, zit het nog eens te lezen en denk, zo is het goed. Wat nieuw is, is dat het voor een ander niet moet uitmaken wat ik allemaal heb, maar dit is vaak wel bepalend voor wat je bent. Veel collega’s weten niet dat ik geamputeerd ben. Tijdje geleden kwam een instrumentmaker naar mij toe en zei, “verrek, nooit geweten dat jij zelf ook een prothese draagt.” Maakt dat wat uit is mijn reactie dat ik ben wie ik ben of zoals Jon van Eerd het prachtig brengt met “Ik Ben Wat Ik Ben” ( ”I Am What I Am” )

*) sinds maart 2014 in de gemeenteraad van Gorinchem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s