Raadslid in verzet.

Als raadslid ben ik in verzet en spreek mijn verontwaardiging uit over de repressie die door de landelijke overheid wordt uitgevoerd in onze maatschappij.

Ik ben raadslid geworden, omdat we het allerbeste willen voor onze inwoners en ondernemers van de gemeente. Sinds de Corona zie ik een jaar lang dat de onderdrukking volledig gestaafd wordt op basis van een OMT en virologen die zich ongehinderd kunnen bewegen zonder enige wetenschappelijke onderbouwing (het is een berg aan aannames) of zonder kennis van gevolgen voor het maatschappelijk veld. De economie ligt volledig stil.

Wat we de afgelopen weken zien is dat op locaties van verzet, de inzet van politie, die de burger behoort te beschermen, buitenproportioneel geweld gebruikt tegen een groep mensen die zich verzamelen voor vrijheidsrechten. Het geweld staat in geen enkele verhouding tot de dreiging die bestaat voor de samenleving, overheid (of politie zelf). Het escaleert steeds meer door het gedrag van deze handhavers.

Wetenschappelijke onderbouwing is in de wereld slecht te zien. Het is en blijft een virus. Vervelend, maar buitenproportionele maatregelen zie ik als volksvertegenwoordiger, waarop de regels op geen enkele manier is of kunnen worden besproken in de gemeenteraad of met het maatschappelijk veld, een ontwikkeling met de samenleving naar de achtergrond.

Met de oplettendheid, die we moeten hebben voor een virus, weiger ik weg te kijken voor het geweld dat nu ontstaat, maar ook de onderdrukking en de psychologische repressievoering die gedurende maanden dagelijks plaatsvindt. Dit is buitengewoon verwerpelijk en als raadslid neem ik hier ver afstand van. Ik sluit mijn ogen NIET voor de samenleving noch voor de problemen die nu ontstaan. Alleen in een oorlogssituatie sluit je onschuldige mensen op, niet in onze samenleving.

Tevens doe ik een oproep aan collega raadsleden in andere steden waar demonstraties plaatsvinden om met elkaar het overleg te voeren. Burgemeesters en Wethouders zijn ook van harte welkom. Want SAMEN houden we niet onze mond.

Update: mag duidelijk zijn dat ik niet namens Stadsbelang heb geschreven of dat SB er inhoudelijk mee te maken heeft.

#SamenHoudenWeNietOnzeMond.

Hans van Mourik
Raadslid
Gemeente Gorinchem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s